Chciałam Wam dzisiaj zaprezentować przepis na ekstremalnie szybkie jedzonko, które zawsze ratuje mi pupeczkę w przypadku "spontanicznie" pojawiających się gości...
Dlaczego?
Bo jest meeeeega szybkie, nadzwyczajnie łatwe i niewiarygodnie pysznościowe!!!!
Co to takiego?
To FETA ZAPIEKANA Z POMIDORKAMI <3 <3 <3
Potrzebujemy:
- fetę (źródło pełnowartościowego białka i wapnia),
- pomidorki koktajlowe (bogactwo potasu i antynowotworowego likopenu),
- oliwę z oliwek - łyżkę (obfituje w kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3),
- zioła prowansalskie (regulują pracę jelit),
- opcjonalnie- czerwona cebulka <3
Jak to zrobić?
1. Skrapiamy naczynie żaroodporne oliwą z oliwek.
2. Wkładamy do naczynia fetę (ja ją zawsze kruszę), na fetę (na brzegach) układamy pomidorki koktajlowe.
3. Pokrojoną w krążki cebulkę układamy na fecie.
4. Skrapiamy całość oliwą i posypujemy ziołami.
5. Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temperaturze 180 stopni :)
Zachęcam do zajadanie z pieczywem!!! :D
Pyszności!
Pozdrawiam serdecznie,
Dietetyczna Mama ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz