poniedziałek, 20 stycznia 2014

łosoś na zimowe dni

Hej Kochane!

Dzisiaj, tak jak obiecałam, superszybki przepis na genialnego łososia z pieca!

Potrzebujemy:
- piękny kawałek łososia
- troszeczkę miodu
- kolendrę (1/3 łyżeczki)
- troszkę masła
- koperek
- sól i pieprz

Jak to zrobić:
  1. łososia doprawiamy solą i pieprzem
  2. następnie jedną część rybki smarujemy ciemną warstwą miodu (ok. 1/2 łyżeczki)
  3. część kolendry rozgniatamy, część zostawiamy w całości- obiema wersjami doprawiamy łososia
  4. na wierzch rybki kładziemy około 1/2 łyżeczki masła i koperek- w ilości dowolnej
  5. pieczemy 20 minut (rozmrożony kawałek) w temperaturze 180 stopni
    GOTOWE!!! :D 
Do tego świetnie sprawdziły się ziemniaczki i brokuły! Yami!!! :)



Cudności!!! :) Serdecznie polecam! 

Pozdrawiam,

Dietetyczna Mama ;)




P.S.
Zapraszam serdecznie do odwiedzania mojej strony: www.facebook.com/dietetycznamama
Wszystkie te  z Was, które są jeszcze Ciężarówkami zapraszam do czytania wcześniejszych postów (zaczynając od lipca). Znajdziecie tam mnóstwo porad dotyczących żywienia w czasie ciąży oraz przepisy na smaczne, zdrowe i wartościowe potrawy. Zachęcam…. J